Acordul de asociere, realizat parțial
Politic 12 martie 2019, 17:39 | 3325

Guvernarea de la Chișinău a îndeplinit doar o treime din Planul național de acțiuni privind implementarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană. Cel mai mare declin este înregistrat la capitolul ”justiție”. Sunt concluziile noului raport alternativ, realizat de Institutul pentru Politici și Reforme Europene.

Potrivit experților, dialogul Chișinău-Bruxelles a avut de suferit din cauza lipsei de evoluții în reforma justiției.

Și cooperarea în domeniul asistenței financiare cu Uniunea Europeană înregistrează o lipsă de progres.

Potrivit experților, pe parcursul anului trecut, dialogul guvernării de la Chișinău cu Uniunea Europeană a fost unul fără evoluții. Interacțiunea la nivel oficial s-a redus odată cu anularea alegerilor locale și suspendarea asistenței macrofinanciare.

Raportul alternativ se referă la semestrul II din 2018, cu privire la gradul de realizare a Planului Național de Acțiuni privind implementarea Acordului de Asociere 2017-2019. Raportul a fost realizat cu sprijinul Fundației Konrad Adenauer, în parteneriat cu Platforma Națională a Forumului Societății Civile a Parteneriatului Estic. Republica Moldova a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană în 2014 și a intrat în vigoare în 2016.

Opinia ta contează. Comentează!