Votul concurenților electorali
Social 20 mai 2018, 19:27 | 4195

Cei mai mulți candidați pentru Primăria capitalei și-au exercitat deja dreptul la vot. Ce anume își doresc și ce așteptări au aceștia, vedeți în continuare.

Primul dintre concurenții electorali care a venit la secția de votare a fost candidatul unic al Platformei Demnitate și Adevăr, Partidului Acțiune și Solidaritate și Partidului Liberal Democrat din Moldova. Andrei Năstase a venit împreună cu soția și unul dintre cei trei copii ai săi și a spus că a votat pentru un oraș în care drepturile unei comunități sunt respectate, iar cel la o viață mai bună acasă este prioritar.

Andrei Năstase a avut și un mesaj pentru alegători.

Candidatul Silvia Radu a venit la secția de votare împreună cu familia sa. Radu afirmă că a votat pentru schimbări.

Și Valeriu Munteanu, candidatul Partidului Liberal condus de către Mihai Ghimpu, a venit însoțit de familie la secția de votare. Munteanu a spus că a votat pentru un Chișinău european.

Candidatul Partidului Socialiștilor, Ion Ceban, s-a prezentat la secția de votare împreună cu soția și copiii. Ceban a declarat că a votat pentru un oraș confortabil.

Candidatul Partidului Democraţia Acasă, Vasile Costiuc, a mers la secția de votare cu familia.

Candidatul Partidului Unității Naționale, Constantin Codreanu, nu a anunțat presa despre locul și ora exprimării opțiunii sale de vot. A publicat însă un mesaj video pe Facebook.

Candidatul Partidului „Casa Noastră Moldova”, Alexandr Roșco, a declarat pentru agenția IPN că a votat pentru un oraș modern, civilizat și prosper, dar și pentru startul decapturării statului. Candidatul Partidului Verde Ecologist, Victor Strătilă, a votat pentru bunăstare, pentru un oraș frumos, verde și ecologic, potrivit IPN. Aceeași sursă notează că Alexandra Can, candidata Partidului Național Liberal din Republica Moldova, a votat pentru profesionalism și pentru integritate morală, pentru un oraș cu cetățeni fericiți. Maxim Braila, candidatul Partidului Popular din Republica Moldova, a votat pentru siguranța locuitorilor și drumuri reparate, iar Alexandru Mâțu, candidatul Partidului Ruso-Slavean din Republica Moldova, nu are viză de reședință în municipiu şi nu a putut vota, dar a îndemnat locuitorii Chișinăului să-și schime viziunea pentru binele orașului.

În total, în cursa pentru Primăria capitalei participă 11 concurenți electorali.

Opinia ta contează. Comentează!