Fostul premier român Dacian Cioloș a spus că anticipatele ar provoca haos în Moldova
Politic 12 iunie 2019, 22:17 | 1919

Republica Moldova NU are nevoie acum de alegeri parlamentare anticipate pentru că acestea ar provoca haos. Este una dintre declarațiile făcute de către fostul premier român și comisar european Dacian Cioloș, liderul formațiunii politice PLUS, într-un interviu pentru RFI România. În același timp, Cioloș l-a criticat pe ministrul de Externe de la București, Teodor Meleșcanu, după ce șeful diplomației române a afirmat în nume personal că organizarea alegerilor anticipate ar fi o soluție pentru Republica Moldova.

Președintele Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate, PLUS, Dacian Cioloș, a mai precizat în interviul pentru RFI România că a discutat la telefon cu premierul de la Chișinău Maia Sandu. Cioloș a subliniat în același timp că Republica Moldova NU trebuie aruncată în haos prin organizarea unor alegeri parlamentare anticipate.

De asemenea, Dacian Cioloș l-a criticat pe ministrul de Externe de la București, Teodor Meleșcanu, pentru afirmația făcută în nume personal și contrazisă apoi de MAE, potrivit căreia „alegerile anticipate din 6 septembrie nu ar fi o mare problemă”.

Amintim că, la sfârșitul săptămânii trecute, Pavel Filip, care a fost numit președinte interimar de Curtea Constituțională controlată de simpatizanți ai PD, a semnat un decret privind organizarea alegerilor parlamentare anticipate în data de 6 septembrie. Ulterior, Igor Dodon a anulat acel decret al lui Filip din motiv că ar fi fost semnat contrar prevederilor Legii Supreme.

Opinia ta contează. Comentează!