A șasea zi de proteste în România
Externe 25 iunie 2018, 14:05 | 2207

Zeci de mii de români continuă să denunțe într-un glas, pentru a șasea zi la rând, încercările puterii de a modifica legile justiției. Atât la București, cât și în multe alte orașe ale țării, oamenii au cerut demisia liderului PSD, Liviu Dragnea, dar și a întregii guvernări. Manifestanții spun că vor lupta până la capăt.

La București, mobilizarea la protest s-a făcut, tradițional, prin intermediul rețelelor de socializare. Peste zece mii de oameni și-au dat din nou întâlnire în Piața Victoriei. Uniți în nemulțumiri față de actuala putere, mii de oameni au scandat lozinci antiguvernamentale și anti-PSD în speranța că se vor face auziți. Extrem de revoltați față de modificările din justiție, românii spun că se încearcă adoptarea controversatei ordonanțe de urgență pentru a promulga cât mai rapid modificările aduse codurilor penale, despre care spun că au fost schimbate în detrimentul penalilor de la guvernare, printre ei și liderul PSD, Liviu Dragnea.

Manifestanții şi-au folosit din nou telefoanele mobile pentru a lumina Piaţa Victoriei și au intonat, ca la fiecare protest, imnul țării.

Alături de protestatarii de la București a fost rămâne a fi și filosoful Mihai Șora, ÎN VÂRSTĂ de 101 ani.

Mii de persoane au protestat și în alte oraşe, unde au scandat lozinci împotriva social-democraților, a lui Liviu Dragnea, dar şi împotriva guvernului. La Iaşi, mulţimea s-a adunat în Piaţa Unirii şi a plecat apoi în marş către sediul PSD.

Nemulţumiţi de actuala guvernare sunt și timișorenii.

Iar la Sibiu, mulțimea de protestatari a mărșăluit pe străzi și s-a oprit în fața casei preşedintelui Klaus Iohannis.

La Cluj şi Oradea, oamenii au instalat corturi în pieţele centrale şi refuză să plece, anunţând că vor lupta „până la capăt”.

Opinia ta contează. Comentează!