ONG-urile media condamnă violența

Șapte organizații nonguvernamentale din domeniul mass-media, printre care Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Presei Independente și Centrul de Investigatii Jurnalistice, condamnă acțiunile violente îndreptate împotriva echipei Jurnal TV și își exprimă protestul în legătură cu asemenea gesturi.

Membrii organizațiilor de media solicită autorităților să ia măsuri prompte pentru pedepsirea persoanelor care se fac vinovate și îndeamnă întreaga societate să nu împiedice desfășurarea investigațiilor jurnalistice pe subiecte de interes public. Șefa Centrului de Investigații Jurnalistice, Cornelia Cozonac, susține că astfel de acțiuni de intimidare există pentru că instituțiile de drept nu le sancționează.

Precizăm că articolul 4 din Legea cu privire la libertatea de exprimare prevede că mass-media are sarcina de a informa asupra problemelor de interes public şi de a efectua, în conformitate cu responsabilitățile sale, investigații jurnalistice. Împiedicarea intenționată a activității mass-media sau a jurnalistului este sancționată de Codul Penal.

Opinia ta contează. Comentează!