Opinii: Resursele administrative, în joc
Politic 10 ianuarie 2019, 21:05 | 1484

Înregistrarea în cursa electorală a Partidului Șor, utilizarea de către guvernare a pârghiilor administrative și scrisorile cu promisiuni, semnate de către șeful PD, Vladimir Plahotniuc. Sunt doar câteva dintre subiectele abordate la ediția de aseară a emisiunii Ora Expertizei. Detalii, în cele ce urmează.

Președinta Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, a declarat pe marginea acestui caz că cetățenii pot depune contestații, iar șeful PD, Vladimir Plahotniuc, nu a răspuns la telefon pentru o replică. Un alt subiect abordat a fost înregistrarea, de către CEC, dintr-a doua încercare, a Partidului Șor în cursa electorală.

Anterior, Ilan Șor s-a declarat nevinovat în cazul acuzațiilor aduse în justiție, iar Vladimir Plahotniuc a negat că Șor ar fi "omul său". Pe durata emisiunii, s-a încercat contactarea președintei CEC pentru reacții, însă Alina Russu nu a răspuns la apel. Pe final, invitații au vorbit despre ce ar trebui să facă cetățenii astfel încât să nu le fie furat votul.

Scrutinul parlamentar va avea loc pe 24 februarie. Alegerile vor avea loc după noul sistem electoral - mixt. 51 de deputați vor accede în parlament în urma votului din cele 51 de circumscripții electorale din Republica Moldova și de peste hotare, iar alți 50 de deputați vor fi aleși ca și până acum, în baza listelor de partid.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie