Image-Description
Au șantajat o femeie sub pretextul postării imaginilor intime pe internet; Indivizii, reținuți în flagrant
Social 25 martie 2019, 14:00 | 1812

Două persoane din Vulcănești au fost reținute în flagrant în timp ce primeau 500 de euro de la o victimă. Indivizii sunt suspectați că ar fi șantajat o femeie că îi va publica imaginile cu caracter erotic pe internet. Unul dintre ei i-ar fi cerut victimei 5500 de euro și 1000 de dolari.

Începând cu luna ianuarie 2019, suspectul a stabilit o legătură virtuală cu victima, prin intermediul rețelelor sociale, iar în urma schimbului de mesaje, acesta a obținut încrederea femeii.

Prin diverse metode de convingere, suspectul a determinat victima să-i transmită imagini personale cu caracter intim.

Ulterior, individul a început să șantajeze victima, sub amenințarea postării pe rețelele de socializare a imaginilor obținute, solicitându-i transmiterea sumei de 5500 de euro și 1000 de dolari.

În scopul identificării tuturor participanților la comiterea infracțiunii, o parte din mijloace financiare au fost transmise sub controlul procurorilor PCCOCS și ofițerilor de investigații al INI.

Prin urmare s-a stabilit că ele erau primite în Cahul de către o doamnă, complice la comiterea infracțiunii. În urma reținerii și efectuării perchezițiilor corporale și a automobilului, asupra suspecților au fost depistate mijloacele financiare estorcate, precum și telefonul mobil utilizat la estorcarea acestora.

Bănuiții au fost reținuți pentru 72 ore. În caz că vinovăția acestora se va demonstra, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 13 ani.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie