Peste 50 de oameni au ajuns la trei spitale după ce s-au intoxicat la o masă de pomenire
Social 19 iunie 2019, 17:44 | 1106

Peste 50 de oameni din cei aproximativ 70, câți au fost sâmbăta trecută la o masă de pomenire în satul Holoşniţa, raionul Soroca, au fost internați în trei spitale după ce s-au intoxicat cu mâncarea livrată de un local din Drochia. În prezent, pe patul de spital rămân 44 de bolnavi, inclusiv opt copii. Potrivit medicilor, starea tuturor este de gravitate medie. O anchetă în acest caz este în plină desfășurare, iar activitatea localului respectiv a fost sistată.

Primii pacienți au ajuns la Spitalul Raional Soroca duminică dimineață, a doua zi după masa de pomenire, ne-a declarat directorul adjunct al instituției medicale, Valeriu Bordian.

Iar la Spitalul Raional Floreşti au fost internate zece persoane, ne-a spus directorul adjunct al acestuia, Ludmila Capcelea.

Încă trei oameni care au participat la parastasul respectiv au fost internaţi în Spitalul Raional Drochia, iar starea lor este satisfăcătoare, ne-au spus medicii. Specialiştii de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică au inițiat controale în localul din oraşul Drochia, unde au fost gătite bucatele. S-a constatat că instituția nu avea condiţiile necesare pentru pregătirea şi transportarea mâncării și nici de autorizație pentru livrarea acesteia. Bucatele au fost duse în satul Holoșnița cu o mașină particulară, în care nu existau condiții minime de păstrare a alimentelor, au mai spus reprezentanţii ANSP. Activitatea cafenelei a fost sistată pe parcursul anchetei. Autoritățile urmează să stabilească din ce cauză s-au îmbolnăvit oamenii. La masa de pomenire au fost aproximativ 70 de oameni. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie