Image-Description
Propunerea privind excluderea reformei fiscale de pe agenda legislativului, RESPINSĂ de majoritatea parlamentară
Politic 26 iulie 2018, 12:10 | 1383

Majoritatea parlamentară stă ferm pe poziţii şi nu dă înapoi atunci când este vorba despre proiecte promovate de PD. Cel puţin asta s-a văzut după ce fracţiunea parlamentară PLDM a cerut excluderea de pe ordinea de zi a iniţiativelor legislative care prevăd reforma fiscală anunţată de PD.

Propunerea nu a întrunit numărul necesar de voturi şi a fost respinsă.

„Este vorba despre proiecte care nu au respectat parcursul privind actele normative. A fost încălcată transparenţa în procesul decizional”, a declarat deputatul PLDM Iurie Ţap.

„Sunt nişte lucruri ascunse care ne amintesc că a mai fost un proiect. Se urmăreşte legalizarea capitalului furat de la omeni sau din bănci. Ieri abia a părut şi avem o fost inclusă pe agenda în penultima şedinţă. Băgăm toate aceste proiecte ca să nu observe bine deputaţii. Cel mai corect este să excludem. Eu ştiu ce face majoritatea”, a spus liderul PL, Mihai Ghimpu.

Reforma fiscală anunţată de PD prevede unele reduceri de impozite, dublarea scutirii personale, dar și reducerea cotei TVA pentru unele servicii.

Documentul prevede reducerea impozitului pe venit pentru persoane fizice de la 18% la 12%, prin stabilirea unei cote unice; reducerea contribuției angajatorului la Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat de la 23% la 18% ( se referă exclusiv la sectorul corporativ); dublarea scutirii personale, de la 11.280 de lei la 24.000 de lei.

Precizăm că reforma fiscală a fost criticată şi de vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari, care a menţionat că prin adoptarea modificărilor se va asista la legalizarea banilor furaţi. „Pe fundalul mai multor inițiative de relaxare fiscală, guvernarea încearcă să distragă atenția de la încercarea ordinară de a legaliza banii furați din sistemul bancar cu achitarea 3% din suma legalizată. Adică, să facă ceea ce n-au reușit la finele lui 2016 cu legea privind amnistia capitalului”, a declarat vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari.

Opinia ta contează. Comentează!