Image-Description
Europarlamentar german, către Plahotniuc: „Nu poți flutura steagul european în timp ce te porți ca un stalinist”
Politic 22 septembrie 2018, 09:40 | 3351

Europarlamentarul german Michael Gahler critică dur comportamentul dual al PD și al liderului său, Vladimir Plahotniuc. „Nu poți flutura steagul european în timp ce te porți ca un stalinist”, spune Michael Gahler în interviu la Europa Liberă.

„Oamenii sunt dezamăgiți de noi pentru că sunt dezamăgiți de partidul lui Plahotniuc. Este nedrept, pentru că noi am fost foarte activi în a presa acest guvern să rămână pe calea europeană. Eu însumi i-am spus de mai multe ori: „Nu poți flutura steagul european în timp ce te porți ca un stalinist”, și mă refer, mai ales, la felul în care își tratează oponenții politici, în special la țară. Această combinație, traiul greu al oamenilor din țară, pe de o parte, iar pe de alta steagul european fluturat de Plahotniuc în fața președintelui pro-rus Dodon, este toxică pentru țară”, declarat Michael Gahler.

Europarlamentarul german a criticat în special modul în care este investigată frauda bancară.

„Din păcate, așa numiții „pro-europeni” nu fac lumină în scandaluri ca furtul miliardului de dolari, de exemplu. Suspectul numărul unu în acest scandal vine și pleacă din țară când vrea, se mișcă liber. Iată situații care produc frustrare în rândul populației”, a mai spus deputatul european.

Opinia ta contează. Comentează!