Au prelevat probe din bazinele acvatice
Social 22 martie 2019, 20:26 | 4510

Pare greu de crezut, dar specialiștii de la Chișinău spun cu fermitate: calitatea apei din râul Băc și cea din lacurile din Valea Morilor și Valea Trandafirilor, este în normele admisibile. Probele au fost prelevate astăzi, cu ocazia Zilei mondiale a apei. Acest rezultat este aproximativ, susțin specialiștii de la Agenţia de Mediu. Gradul real de poluare a apei urmează să fie stabilit în cinci zile.

Probele prelevate din râul Bâc, în segmentul de pe strada Albişoara, au arătat că apa este de calitate.

În lacul din Valea Morilor, calitatea este în limitele admisibile, dar asta nu înseamnă că apa nu este poluată, susțin specialiștii.

După indicatorii analizați, atât în lacul din Valea Morilor, cât și în unul din bazinele din Valea Trandafirilor concentrația de oxigen dizolvat în apă este mare din cauza algelor.

În laborator, au fost verificați trei indicatori - duritatea apei, magneziu și calciu, care erau în limitele normale. Rezultatele finale vor fi gata în cinci zile. Precizăm că, de câteva ori pe an, specialiștii Agenţiei de Mediu monitorizează calitatea apei din 16 râuri la toți parametrii și de fiecare dată sunt abateri de la normă.

Specialiștii vor monitoriza pe parcursul anului calitatea apei din șase lacuri de acumulare și două naturale.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie