Filip, luat la rost de o fostă deportată
Politic 6 iulie 2018, 20:00 | 6661

Lui Pavel Filip i s-a spus astăzi verde în ochi: cu o pensie de o mie de lei mori de foame. Premierul a fost nevoit să audă adevărul de la o femeie care a avut de suferit în urma deportărilor staliniste. Discuția a fost filmată de către jurnaliștii de la Ziarul de Gardă, la depunerea de flori de la monumentul „Trenul durerii”. În replică, Filip a chemat femeia la discuții.

Femeia a vorbit de luxul, în care trăiesc deputații, în timp ce oamenii de rând abia supraviețuiesc.

Alături de Pavel Filip era ministrul de interne, Alexandru Jizdan. Deși nu a fost abordat, acesta i-a spus femeii că el TOT are un salariu de 8 mii 500 de lei.

La „Trenul Durerii” au venit și alți membri a cabinetului de miniștri, care au fost huiduiți de cetățeni.

La eveniment, Pavel Filip și colegii săi au fost păziți de bodyguarzi cu mape anti-glonț. Anterior, fostul ministru al Justiției, Vladimir Cebotari, a declarat pentru Jurnal TV că viața sa nu se deosebește cu nimic de cea a oricărui al cetățean.

Într-o investigație, am arătat că Vladimir Cebotari locuiește într-o casă impunătoare dintr-un cartier rezidențial din sectorul Râșcani, se plimbă cu un automobil de lux și are venituri de milioane. Nici ministrul de interne, Alexandru Jizdan, care spune că are un salariu de 8.500 de lei, nu o duce mai rău. El locuieşte împreună cu familia în suburbia Chișinăului, în oraşul Codru. Duce o viaţă regească, am spune, dacă aruncăm o privire la casa de lux în care stă. Într-o clădire cu patru niveluri, cu o arhitectură neobişnuită, înconjurată de plante decorative pe un teren de şase ari. Locuinţa ar avea o suprafaţă de peste 300 de metri pătraţi. Jizdan afirmă, însă, că imobilul nu-i aparţine, ci îl are în folosinţă. Clădirea este înregistrată pe socrii ministrului, care ar fi procurat terenul în 2006 şi ar fi construit casa până în 2011. Pavel Filip declară pentru anul 2017 două case de locuit, dintre care una de 54,3 metri pătrați, obținută prin moștenire și alta de 316,7 metri pătrați, deținută prin contract de comodat din anul 2016. Locuința este evaluată la peste 2,87 milioane de lei. Totodată, șeful executivului mai declară pentru anul trecut un venit salarial de 281.162 de lei, ceea ce ar însemna un salariu lunar de peste 23 de mii de lei.

Opinia ta contează. Comentează!