Elevi moldoveni admiși la Cambridge
Social 21 ianuarie 2020, 22:34 | 7513

Doi elevi de la Liceul ”Orizont” din Chisinau au fost selectati pentru a-si continua studiile la Universitatea Cambridge. In timp ce multi liceeni abia de au intrat in febra pregatirilor pentru Bacalaureat, Mihail Lavric si Alexandru Lopotenco au trecut proba interviului la celebra institutie britanica. Acum, tinerii fac tot ce le sta in puteri sa obtina si o bursa.

Mihail Lavric și Alexandru Lopotenco au obținut locuri de frunte la Olimpiadele Internaționale de Matematică și Informatică. Cunoștințele și perseverența lor au fost ”biletul de intrare” la Cambridge University, una dintre cele mai prestigioase universități din lume.

Elevii au completat un formular și au scris un eseu. Apoi, au mers în Marea Britanie pentru a trece proba interviului. Procesul de pregătire a fost unul greu.

Pentru a fi student la Cambridge University, tinerii europeni din afara spațiului comunitar achită o taxă care variază de la 30 de mii de lire sterline până la 50 de mii de lire pe an, în funcție de specializarea aleasă. Mihai și Alexandru urmează să depună actele necesare pentru a primi bursă. Dacă nu le va reuși, vor încerca să obțină acest lucru în universitățile din Statele Unite.

Profesorii au doar cuvinte de laudă în adresa lui Mihai și Alexandru.

Universitatea Cambridge, fondată în 1209, este a doua universitate ca vechime din lumea anglofonă. Aici au învățat Isaac Newton, Charles Darwin, Francis Bacon, George Byron și mulți alții. 

Opinia ta contează. Comentează!