”Lăutarii” primesc teren de la guvern
Politic 22 ianuarie 2019, 16:10 | 3730

Pavel Filip i-a permis lăutarului Nicolae Botgros să construiască un complex locativ lângă Palatul de Cultură al Feroviarilor din Chișinău. Decizia a fost luată după ce cunoscutul artist a anunțat la Strășeni că susține candidatura lui Filip pentru alegerile parlamentare din februarie. Fondatorul ansamblului ”Lăutarii” a fost înregistrat și el drept candidat, independent, pe circumscriptia din care fac parte raioanele Cantemir și Cahul.

Vineri, 18 ianuarie, Asociația Cultural-Artistică "Lăutarii", condusă de Nicolae Botgros, a primit permisiunea din partea Guvernului Filip de a folosi un teren din Chișinău. Este vorba despre o modificare a unei hotărâri din 2007 a Executivului condus de Vasile Tarlev, care presupunea ridicarea unui centru internațional folcloric pe un teren de aproximativ 30 de ari. Asociația "Lăutarii" urmează să înalțe în zona verde a Palatului de cultură a Feroviarilor un centru cultural, cu spatii locative și comerciale. Pe lângă cele două blocuri vor fi amenajate și peste 40 de locuri de parcare subterană, iar 10 vor fi în fața centrului cu menire culturală, scrie ziarul "Jurnal de Chișinău”.

Anterior, directorul Palatului de cultură al Feroviarilor, Aurelia Hâncu, declara presei că la proiectarea blocurilor nu s-a ținut cont de distanța mică între edificii, dar și că în zonă se află mai multe buncăre. Potrivit ei, de la palat și până la construcțiile care urmează a fi construite sunt cinci metri, și nicidecum 20, cum s-ar cuveni.

Decizia Guvernului Filip vine la nici o lună după ce conducătorul "Lăutarilor", Nicolae Botgros, și-a exprimat susținerea pentru actualul prim-ministru în funcțiune, care aspiră la un loc în viitorul parlament. Evenimentul a avut loc pe 27 decembrie, la Strășeni, unde va candida și Pavel Filip.

Am încercat în repetate rânduri să vorbim cu maestrul Nicolae Botgros, dar telefonul acestuia era deconectat.

Opinia ta contează. Comentează!