Image-Description
Plahotniuc arată în declarația de avere că și-a vândut casele finului Andrian Candu
Politic 16 septembrie 2019, 15:24 | 2239

Fostul lider PDM Vladimir Plahotniuc a depus la sfârșitul săptămânii trecute o nouă declarație de avere la Autoritatea Națională de Integritate (ANI), în care a indicat că și-a vândut mașinile și imobilele pe care le deținea în Republica Moldova.

Oligarhul moldovean arată că a beneficiat de 40 de mii de lei din salariul de deputat, până a demisiona din Parlament. Acești bani nu erau indicați în declarația sa anterioară, pe care a depus-o cu puțin timp înainte, la sfârșitul lunii august. El a mai indicat venituri de 556 mii de dolari, dividende de la „Vanguard International LTD”, precum și peste patru milioane de lei, din returul capitalului social la „Prime Management”.

Imobilele pe care le deținea în proprietate în Chișinău ar fi fost vândute de Plahotniuc finului său, Andrian Candu – unul cu 4,7 milioane de lei, altul cu 1,1 milioane de lei și al treilea cu 400 mii de lei.

De asemenea, fostul lider al PDM i-ar fi vândut automobilele lui Pavel Grosu – două „Merecedes” cu 1 124 000 lei fiecare. Alte două automobile apar cu un preț mult mai mic cel indicat în declarația anterioară de avere. Un „Mercedes” „S600 MAYBACH”, cumpărat în 2017 cu peste 10 milioane de lei, l-ar fi dat cu 1,9 milioane de lei, iar alt „Mercedes”, model „S600L”, cumpărat în 2010 cu 1,4 milioane, l-a cedat cu 400 mii lei.

Plahotniuc indică în declarația de avere că și-ar fi păstrat în proprietate echipament sportiv, tehnică video, seturi de mobilă și un pian, toate împreună de peste o jumătate de milion de euro.

Totalul recunoscut de Vladimir Plahotniuc în conturile sale bancare este de aproximativ 740 de mii de dolari și 100 de mii de euro.

Opinia ta contează. Comentează!