Image-Description
Alegeri europene 2019: Un website nou şi inovator a fost lansat de preşedintele Parlamentului European Antonio Tajani
Externe 14 noiembrie 2018, 15:00 | 1026

Un website nou şi inovator, care demonstrează impactul pozitiv al UE asupra fiecărui cetăţean, a fost lansat miercuri de preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani. Înaintea alegerilor europene din luna mai a anului viitor, acest site interactiv şi multilingv, intitulat "Ce face Europa pentru mine", îşi propune să ilustreze în ce măsură UE produce o schimbare în viaţa oamenilor.

"Europenii întreabă ce a făcut Uniunea Europeană pentru ei şi acest nou website al Parlamentului European oferă răspunsuri clare, fără elemente de limbaj specializat, de jargon. Va fi un instrument valoros pentru a aduce Europa mai aproape de cetăţenii săi", a declarat preşedintele Tajani, la Strasbourg, cu ocazia lansării site-ului, citat într-un comunicat de presă transmis Agerpres.

Cel mai recent sondaj Eurobarometru, publicat luna trecută, a constatat că 68% dintre respondenţi au fost de acord că ţara lor a beneficiat de pe urma statutului de membru UE. Dar au fost foarte puţine încercări de a enumera beneficiile concrete ale aderării la UE pentru cetăţenii obişnuiţi din întreaga UE.

Site-ul prezintă sute de fişe uşor de citit, care prezintă exemple de schimbări pozitive în viaţa oamenilor, realizate cu contribuţia UE. Utilizatorii pot găsi cu uşurinţă informaţii specifice despre ceea ce face Europa pentru regiunea lor, profesia lor sau modalitatea lor preferată de a-şi petrece timpul.

Aproximativ 1.800 de fişe, de o singură pagină, sunt disponibile pentru citire, distribuire sau reutilizare ca pagini on-line sau ca fişiere PDF. Acestea sunt organizate în două categorii principale pe site. Prima secţiune, "În regiunea mea", permite utilizatorilor să selecteze locurile în care aceştia şi familia lor trăiesc sau lucrează. Cum este prezentă Europa în oraşele, municipiile şi regiunile noastre? Această secţiune a site-ului acoperă peste 1.400 de localităţi din fiecare parte a Uniunii Europene.

Opinia ta contează. Comentează!