Diaspora unită
Politic 25 iunie 2018, 16:28 | 2004

Diaspora au fost ieri alături de manifestanții de la Chișinău. Sute de moldoveni din 23 de oraşe europene, dar şi din Statele Unite ale Amercii, au protestat față de invalidarea alegerilor din 3 iunie în diverse colțuri ale lumii - de la Bucureşti, Varşovia sau Milano, până la Berlin, Londra, Bruxelles, Dublin și Boston. Revoltați, oamenii au scandat lozinci împotriva tandemului Plahotniuc-Dodon.

Cetăţenii moldoveni prezenți la protestul din centrul Londrei au adoptat în unanimitate o rezoluție cu o singură cerință: "Validați mandatul primarului ales Andrei Năstase!". Un protest similar a fost organizat la Birmingham, un alt oraş din Marea Britanie. Diaspora din Italia s-a solidarizat, de asemnea, cu manifestanții de la Chișinău. Conaţionalii noștri au organizat un protest în fața Consulatului din Padova, cerând anularea votului mixt, demisia guvernanţilor şi validarea primarului ales, Andrei Năstase.

O manifestație împotriva anulării alegerilor din Chișinău a fost organizată și în fața Consulatului Republicii Moldova de la Milano.

Au ieșit în stradă și moldovenii din Parma, Brescia şi Bologna. Ei spun că au protestat față de furtul voturilor a mii de cetățeni. Diaspora din capitala Uniunii Europene, la fel, s-a solidarizat cu locuitorii din Chişinău. Aproximativ 100 de cetăţeni moldoveni s-au adunat în Piața Congresului din Bruxelles ca să protesteze față de anularea alegerilor din 3 iunie. Oamenii au scandat lozinci împotriva actualei guvernări de la Chișinău.

Şi comunitatea moldovenilor din Frankfurt pe Main s-a mobilizat şi a ieşit la protest. Oamenii au semnat o petiţie comună pentru validarea alegerilor din Chişinău şi au depus-o la consulatul Moldovei din orașul german.

În stradă au ieșit și basarabenii studenți la facultățile din București, care s-au adunat în fața Ambasadei Republicii Moldova.

Și moldovenii din capitala Spaniei s-au mobilizat și au cerut validarea mandatului primarului ales, Andrei Năstase. Cu drapele în mâini, oamenii au spus că sunt alături de manifestanții din Chișinău. Proteste similare s-au desfăşurat la Paris, Berlin, Dublin, Amsterdam și orașul american, Boston.

Opinia ta contează. Comentează!