Image-Description
Franța, îngrijorată de invalidarea alegerilor din Chișinău, sistemul mixt, starea justiției, dar și ancheta fraudei bancare
Politic 25 iulie 2018, 13:40 | 1632

Invalidarea alegerilor din Chișinău, câștigate de Andrei Năstase, provoacă îngrijorarea autorităților franceze. Poziția a fost transmisă de Șefa Direcției Europa Continentală a Ministerului Europei si Afacerilor Externe al Frantei, Florence Mangin, aflată în vizită în Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei franceze, Florence Mangin a avut consultări politice cu Secretarul de Stat la Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene, Tatiana Molcean.

În cadrul consultărilor, s-a discutat despre legăturile politice, economice și culturale între Republica Moldova și Franța. În diferite sectoare ale agriculturii, industriei și serviciilor, potențialul este puternic pentru un volum mai mare de comerț și investiții între Moldova și Franța, se spune în comunicat.

Oficialul francez a confirmat dorința Franței de a continua să ajute Republica Moldova în implementarea reformelor, dar cu respectarea strictă a condiționalităților stabilite de UE.

Florence Mangin a recunoscut progresele înregistrate în domeniul reformelor economice, dar a reiterat îngrijorarea UE cu privire la modificările aduse anul trecut sistemului electoral, lipsa de independență a sistemului judiciar din Moldova, precum și lipsa urmăririi penale a celor implicați în frauda bancară. De asemenea, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la invalidarea recentă a rezultatelor alegerilor pentru Primăria Chișinău.

Cele două părți au făcut schimb de opinii privind mai multe probleme internaționale și regionale, inclusiv situația din Ucraina.

Opinia ta contează. Comentează!