Dodon, întâmpinat cu proteste
Politic 9 noiembrie 2018, 21:20 | 2327

"Dodon este un dezastru moldovenesc şi un mincinos politic!". Cu un astfel de mesaj a fost întâmpinat şeful statului la Londra, unde era așteptat de un grup de moldoveni. În capitala Marii Britanii, Igor Dodon a participat la o ”masă rotundă” organizată de Institutul Regal pentru Afaceri Internaționale. Cu proteste sunt așteptați și reprezentanţii Partidului Şor, care intenţionează să organizeze la Torino un nou concert.

Potrivit grupului FreeMoldova din diaspora moldovenească în Marea Britanie, Igor Dodon a fost prins în timp ce se îndrepta la Institutul Regal pentru Afaceri Internaționale. Şeful statului nu le-a oferit, însă, nici cea mai mică atenţie. Acesta ar fi trecut fără ca măcar să-i salute pe compatrioţi. Manifestanţii au afişat pancarte, pe care era scris în engleză: "Dodon, Candu, Șor- Corupție și minciuni", "Igor Dodon - un dezastru moldovenesc" sau "Dodon, unde sunt cei 30 de mii de sirieni?". Organizatorii au publicat și un document, în care explică cauzele pentru care au ieșit la protest. Printre acestea - faptul că Dodon ar fi colaborat cu Plahotniuc la schimbarea sistemului electoral şi nu s-a implicat în investigarea furtului miliardului. Ulterior, şeful statului a publicat o postare de la întrevederea sa, însă nu a comentat în niciun fel manifestația diasporei. După ce concertul organizat de adepţii lui Şor la Veneţia a fost marcat de proteste ale diasporei moldovenești, Partidul Şor nu renunţă şi mai lansează un eveniment similar la Torino. Şi de această dată, concetăţenii noștri din Italia se mobilizează.

După ameninţările lui Şor la adresa diasporei, membrii comunităţii moldoveneşti din Torino îi atrag acestuia atenţia că în Italia fiecare persoană are dreptul să protesteze şi pentru asta nu este numit nebun sau haimana, aşa cum i-a jignit primarul de Orhei.

Opinia ta contează. Comentează!