Deputaţi PD nu vorbesc despre Șor
Politic 19 octombrie 2018, 15:50 | 1339

Deputaţii puterii evită să comenteze investigaţia Jurnal TV privind vacanţele de lux ale lui Ilan Şor, plătite cu banii sustraşi din sistemul bancar, sau achitarea de către Şor a studiilor fiului lui Iurie Leancă. Unii parlamentari nu văd nicio problemă în faptul că instituţiile de drept nu au reacţionat în niciun fel şi spun că ei nu au vreo atribuţie în acest sens.

Un alt deputat PD a hotărât să redirecţioneze întrebarea.

Deputatul PD Nae-Simion Pleşca spune că n-a văzut investigaţia publicată de Jurnal TV, deşi pare că ştie despre ce este vorba.

Deputatului PPEM Ştefan Creangă i-am pus aceeaşi întrebare, dar l-am rugat să comenteze şi scandalul în jurul colegului său de partid, Iurie Leancă, fiul căruia ar fi fost finanţat din aceeaşi bani fraudaţi de Şor.

De cealaltă parte, deputaţii din opoziţie afirmă că Ilan Şor este protejat de actuala putere.

Primarul de Orhei, condamnat în primă instanţă în doasrul fraudelor de la Banca de Economii, a calificat investigaţiile Jurnal TV drept un fals, la fel ca şi vicepremirul Iurie Lenacă. Cât despre declaraţiile privind o anumită protecţie, de care ar beneficia Ilan Şor din partea Partidului Democrat, purtătorul de cuvânt al formaţiunii ne-a spus că nu există nicio înţelegere, iar PD-ul şi Partidul Şor concurează între ele, chiar dacă nu o fac pentru acelaşi electorat. 

Opinia ta contează. Comentează!