Dodon acuză şi cheamă la discuţii
Politic 17 mai 2019, 00:21 | 2881

"Unii dintre reprezentanții Blocului ACUM sunt naziști adevărați", a declarat la un post de televiziune Igor Dodon, liderul neoficial al socialiștilor.

Potrivit lui Igor Dodon, majoritatea susţinătorilor şi membrilor PSRM îi spunea, după scrutinul din februarie, că socialiştii trebuie să acţioneze împreună cu Blocul ACUM pentru a schimba guvernarea şi a debarca regimul Partidului Democrat. Însă, în ultimul timp părerea acestora s-ar fi schimbat - membrii PSRM nu-şi mai doresc o coaliţie cu Blocul ACUM.

Igor Dodon a explicat de ce socialiştii nu mai vin la discuţii cu reprezentanții Blocului ACUM şi a punctat condiţiile PSRM-ului pentru ca dialogul să fie reluat.

Dodon vede tot mai puţine şanse pentru o eventuală cooperare între PSRM şi Blocul ACUM. În aceste condiţii, probabilitatea declanşării alegerilor parlamentare anticipate este de 90 la sută. Potrivit lui Dodon, cei din Blocul ACUM s-ar teme mai mult de anticipate, decât socialiştii.

Analistul politic Victor Ciobanu este de părere că declaraţiile lui Igor Dodon în privinţa organizării alegerilor locale în vara anului viitor denotă frica Partidului Democrat faţă de rezultatele proaste, pe care le-ar obţine în localitățile urbane.

Şi deputatul Blocului ACUM Platforma DA şi PAS, Alexandru Slusari, spune că Igor Dodon face jocul lui Vladimir Plahotniuc. Vladimir Plahotniuc şi Igor Dodon n-au fost de găsit la telefon, pentru a oferi o reacţie. Nici şefa Serviciului de presă al preşedinţiei, Carmena Lupei, nu ne-a răspuns la telefon.

Opinia ta contează. Comentează!