Armenii, în așteptare
Externe 7 mai 2018, 14:45 | 1570

Armenia continuă să fie fără premier. Starea de spirit în țară este tensionată, în contextul în care oamenii așteaptă decizia Parlamentului privind desemnarea noului prim-ministru. Acest lucru ar urma să se întâmple mâine, în cadrul unei noi ședințe speciale a legislativului de la Erevan.

Liderul opoziției din Armenia, Nikol Pashinyan, își încearcă din nou norocul, candidând pentru funcția de șef al executivului. El a fost nominalizat pentru a doua oară de către manifestanții din stradă. Asta după ce săptămâna trecută partidul de guvernământ a refuzat să-i ofere voturile necesare în acest sens. În ciuda crizei politice, armenii mai speră la o schimbare pozitivă.

Votul în Parlamentul de la Erevan, pentru desemnarea viitorului şef al guvernului, este programat pentru ziua de mâine, 8 mai. Dacă premierul nu va fi ales nici de această dată, legislativul urmează să fie dizolvat. Pashinyan și-a anunțat susținătorii să fie pregătiți pentru o nouă acțiune de nesupunere civică, în cazul în care alegerea sa va eșua. Criza politică din Armenia s-a declanșat pe 13 aprilie, o dată cu protestele antiguvernamentale. Acestea au fost generate de dorința lui Serj Sarksyan de a se menține la putere după ce și-a încheiat două mandate prezidențiale. La o săptămână după ce a fost acceptat să preia conducerea executivului și a primit puteri sporite, Sarksyan a demisionat sub presiunea străzii.

Opinia ta contează. Comentează!