Mandate de arestare prelungite
Social 19 noiembrie 2018, 22:16 | 1190

Procurorii au cerut prelungirea mandatelor de arestare pentru opt dintre cele zece persoane reținute acum o lună în dosarul „mită pentru judecători”. Patru demersuri au fost examinate astăzi. Asistentul judiciar de la Curtea de Apel Chișinău, Vitalie Furtună, se va afla și următoarele 30 de zile în penitenciarul 13. Încă 30 de zile în izolatorul de la CNA va sta judecătoarea de la Curtea de Apel Chișinău, Liubovi Brânză, iar colegele sale, Galina Moscalciuc și Ludmila Ouș, rămân în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Motivele invocate sunt ”riscul de imixtiune, a eschivării de la urmărirea penală și cel al săvârșirii unor altor infracțiuni”.

Demersul procurorului a fost menținut și în privința asistentului judiciar, Vitalie Furtună. Acesta va sta în arest în Penitenciarul nr. 13 încă 30 de zile.

Avocata acestuia a refuzat să facă declarații pentru presă. Procurorul susține că la demers au fost anexate probe relevante pentru a fi prelungite măsurile.

Demersurile în privința procurorului și a medicului vor fi examinate mâine, iar a avocatului și a inculpatului, miercuri. Curtea de Apel Bălţi a schimbat măsura preventivă în privința celor două judecătoare de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru Svetlana Tizu și Victoria Hadârcă. În prezent, acestea se află în arest la domiciliu. Cele zece persoane au fost reținute pe 23 octombrie, fiind bănuite într-un dosar de corupție. Judecătoarele de la Curtea de Apel, precum și cele de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, au pretins și primit sume de bani în proporții deosebit de mari pentru a emite decizii favorabile pe mai multe cauze penale aflate în examinare. Avocatul și procurorul intermediau transmiterea banilor, iar medicul și cealaltă persoană implicată în schemă, erau clienții judecătorilor, în interesul cărora urmau să fie emise decizii favorabile.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie