Reacţia autorităţilor, criticată
Opinii 13 aprilie 2018, 19:27 | 2595

Drama moldovenilor capturați în Afganistan a fost o sursă de PR politic chiar de la început, iar modul în care este gestionat acest caz demonstrează faptul că Republica Moldova nu este stat. Sunt opiniile exprimate la ediţia de aseară a talk-show-ului "Cabinetul din umbră". În context au fost abordate şi alte două subiecte, care au sensibilizat opinia publică: scandalul cu biserica de la Dereneu și persoanele din delegaţia care a mers la Ierusalim după Focul Haric. Să le luăm pe rând.

Istoria piloţilor moldoveni, capturaţi în Afganistan, rămâne un subiect tabu în cabinetele puterii. Chiar și după difuzarea, de către postul nostru de televiziune a imaginilor cu cei doi prizonieri, a reacționat doar Procuratura generală. Potrivit acesteia, instituţia care a atras atenţia persoanelor, cităm, ”care vehiculează informaţii de natură să pună în pericol viaţa ostaticilor asupra consecinţelor legale pe care le pot purta în cazul în care, prin acţiunile lor, vor genera o turnură negativă în acest caz”, citat încheiat.

Un alt caz adus în discuţie a fost cel din Dereneu, raionul Călărași, unde cei care au ocupat forțat biserica din localitate, la începutul lunii martie, pentru că preotul paroh a trecut în subordinea Mitropoliei Basarabiei, nu au permis aducerea unui mort în lăcașul sfânt.

S-a vorbit şi despre componenţa delegaţiei care a adus la Chișinău Focul Haric. La Ierusalim au plecat, printre alţii, deputaţii Partidului Democrat Nae-Simion Pleşca, Constantin Țuţu, Eugeniu Nichiforciuc, Iurie Chiorescu, dar şi şeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, majoritatea vizaţi în investigaţii jurnalistice.

Secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaş, a declarat pentru Ziarul de Gardă că subiectul delegaţiei care a adus Focul Haric de la Ierusalim este o chestiune internă a bisericii şi nicidecum o problematică publică. Alţi vizaţi în declaraţiile făcute în cadrul talk-show-ului nu au reacţionat, deocamdată.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie