Gamrețki dă vina pe Chirtoacă
Social 1 martie 2018, 12:33 | 2626

Igor Gamrețki a depus mărturii împotriva fostului său șef și prieten, Dorin Chirtoacă. S-a întâmplat azi la Judecătoria Chișinău, unde Gamrețki a declarat în fața instanței că primarul demisionar știa de afacerea parcărilor cu plată și că urma să primească un comision din aceasta. În replică, Dorin Chirtoacă afirmă că fostul șef al Direcției transport din cadrul Primăriei ”este protejat de regim”.

După aproximativ trei luni de când urma să fie audiat, Igor Gamrețki a depus mărturii în fața instanței. Audierea a fost întreruptă după aproximativ două ore la solicitarea avocaților lui Dorin Chirtoacă. Ca de obicei, Gamrețki a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor.

În fața instanței, Gamrețki a declarat că el și Chirtoacă urmau să fie remunerați cu 26 la sută din afacerea parcărilor cu plată. Fapt însă negat de către edilul demisionar. Procurorul de caz afirmă însă că Dorin Chirtoacă și avocații săi fac declarații populiste.

Următoarea ședință a fost programată pentru ziua de 2 martie, când va continua audierea lui Igor Gamrețki. Dorin Chirtoacă este cercetat pentru trafic de influenţă şi corupere pasiva în dosarul parcărilor cu plată, însă se declară nevinovat. La finele anului trecut, el fost plasat sub control judiciar.

În același dosar a fost condamnat și Gamrețki, care și-a recunoscut vina. La sfârșitul lunii trecute, Curtea Supremă de Justiție a menținut decizia instanței de apel de a-i înlocui pedeapsa de doi ani de pușcărie pe trei ani cu suspendare, dar a anulat interdicția impusă acestuia de a nu ocupa funcții publice în următorii trei ani.

În decizia motivată a Curții scrie că traficul de influență săvârșit de fostul șef al Direcției Transport , Igor Gamrețki, nu are vreo legătură cu funcția pe care a deținut-o la Primăria Chișinău și se referă doar la relația acestuia cu Dorin Chirtoacă.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie