Image-Description
Juncker: Marea Britanie va fi nevoită să participe la alegerile europarlamentare dacă nu părăseşte UE până pe 23 mai
Externe 12 martie 2019, 10:30 | 1211

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, afirmă că Marea Britanie va fi nevoită să participe la alegerile europarlamentare în cazul în care procesul de retragere din Uniunea Europeană nu se încheie înainte de scrutinul programat să se desfăşoare în perioada 23-26 mai.

"Aş vrea să subliniez că retragerea Regatului Unit ar trebui să se încheie înainte de alegerile europene care vor avea loc anul acesta pe 23-26 mai", afirmă Juncker într-o scrisoare oficială către preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, după discuţiile de la Strasbourg.

"În cazul în care Regatul Unit nu a părăsit Uniunea Europeană până atunci, va fi obligat din punct de vedere juridic să organizeze aceste alegeri", a conchis preşedintele Comisiei Europene, scrie mediafax.ro.

Marea Britanie ar urma să iasă din Uniunea Europeană pe 29 martie, dar Camera Comunelor a respins Acordul Brexit propus iniţial de premierul britanic Theresa May. Luni seară, după discuţii de ultim moment la Strasbourg, May şi Juncker au ajuns la o înţelegere în ceea ce priveşte chestiunea frontierei irlandeze, urmând ca Parlamentul britanic să voteze marţi noua formă a acordului de Brexit.

Dacă textul va fi respins în urma votului parlamentar pe tema Acordului Brexit programat pentru data de 12 martie, atunci, pe data de 13 martie, Guvernul va adresa Camerei Comunelor întrebarea dacă preferă ieşirea Marii Britanii din UE fără niciun acord.

Opinia ta contează. Comentează!