Opoziția sensibilizează poliția
Social 17 iulie 2018, 04:57 | 658

Membrii Mișcării de Rezistență Națională au pichetat astăzi mai multe inspectorate de poliție din republică, pentru a-i convinge pe angajații acestora să nu se lase folosiți în scopuri improprii. Ofițerii au fost îndemnați să fie alături de cetățeni în timpul acțiunilor stradale. „Apărați poporul, nu uzurpatorul”, au scandat protestatarii ajunși la Brigada de poliție cu destinație specială Fulger.

Secretarul general al Platformei DA, Chiril Moţpan, consideră că ceea ce se întâmplă în Republica Moldova este ”infracțiune la nivel de stat”.

Despre relația polițiștilor cu protestatarii a vorbit vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate Igor Grosu.

Protestatarii ar vrea ca poliția să dea dovadă de maturitate civică în ziua de 26 august, când la Chișinău este programată o amplă acțiune stradală.

Anterior, opoziția a desfășurat acțiuni similare în fața Ministerului de Interne și la inspectoratele de poliție din fiecare cele cinci sectoare ale Chișinăului. Scopul protestatarilor a fost să le explice angajaților esența rezoluției Parlamentului European, care a taxat dur actuala guvernare a Republicii Moldova.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie