Un nou dosar pe numele lui Petic
Social 27 martie 2019, 18:26 | 2074

Pe numele lui Gheorghe Petic a fost deschis un nou dosar. De această dată, pentru huliganism. Procurorii au decis că pot iniția procesul în baza unor evenimente, care ar fi avut loc în anul 2003. Petic a calificat acuzațiile drept absurde. Ședința de judecată este programată pentru ziua de mâine, la Cahul.

Președintele organizației teritoriale Ungheni a Platformei DA, Gheorghe Petic, condamnat săptămâna trecută, în primă instanță, la trei ani și șase luni de închisoare pentru viol, este vizat acum într-un alt dosar - pentru huliganism. Potrivit avocatului Adrian Cojocaru, dosarul a fost deschis recent și conține informații din 2003. Într-o ordonanță a Procuraturii se arată că, atunci, Gheorghe Petic a folosit arma pentru a amenința cu moartea o persoană. Incidentul ar fi avut loc într-un local din satul Cairaclia, raionul Taraclia. Avocatul lui Petic afirmă că procurorii au schimbat anul comiterii presupusei infracțiuni, din 2003 în 2004, pentru ca dosarul să poate fi examinat. Ședința de judecată îm acest caz va avea loc la Judecătoria Cahul, sediul Taraclia. Anterior, Gheorghe Petic a anunțat public că pe numele său poate fi fabricat un alt dosar.

Potrivit lui Petic, procurorii au găsit persoane dubioase, care nici nu-și aduc aminte ce a fost în 2003. El a calificat acuzațiile incluse în noul dosar drept absurde și lipsite de probe. Ofițerul în rezervă și liderul organizației teritoriale Ungheni a Platformei DA, Gheorghe Petic, a fost condamnat la trei ani și șase luni de pușcărie și va trebui să plătească și o amendă de 30 de mii de lei într-un dosar în care este acuzat de viol și violare de domiciliu. Petic a respins învinuirile, declarând că este vorba despre un dosar politic, deschis la comandă, pentru că a deconspirat o schemă de contrabandă cu țigări, în care ar fi implicați funcționari de pe ambele maluri ale Prutului.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie