Absolvenții de liceu au avut de dat astăzi examenul la alegere
Social 18 iunie 2019, 17:45 | 1453

Emoții mari la sfârșitul sesiunii de bacalaureat din acest an. Cei mai mulți absolvenți de liceu, aproximativ 15 mii, au avut de dat astăzi ultimul examen, cel pe care și l-au ales tot ei. Cu toate acestea, unii candidați au spus că a fost un test destul de dificil. Majoritatea a optat pentru geografie sau chimie. Au fost și tineri care și-au încercat puterile la fizică și biologie.

La Liceul „Liviu Deleanu” din capitală, peste 300 de absolvenți au dat examenul la una dintre cele șapte discipline la alegere. Cei mai mulți au optat pentru geografie. Ei au intrat în sălile de clasă cu rigla, creionul și atlasul.

Unii au preferat să susțina proba la chimie.

Alți aproximativ 800 de absolvenți de liceu din republică au dat testul la biologie sau fizică.

La examenul de astăzi au fost înscriși 14 mii 846 de candidați.

Sesiunea de bacalaureat 2019 se desfășoară între 4 și 21 iunie. Vineri, elevii care au învățat în liceele cu predare în ucraineană, bulgară sau găgăuză vor susține testul la una dintre aceste limbi. La examenele de absolvire a liceului au fost admiși în acest an aproximativ 17 mii de candidați. Verificarea lucrărilor va fi efectuată până pe 25 iunie, iar rezultatele vor fi afişate a doua zi. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie