Protest antiguvernamental la Tirana
Externe 28 mai 2018, 13:41 | 1547

Protest antiguvernamental de amploare în Albania. Mii de susținători ai opoziției de centru-dreapta au ieșit pe străzile de la Tirana, pentru a cere demisia premierului Edi Rama. Acesta este acuzat de complicitate cu crima organizată.

Manifestanții au mărșăluit prin capitala Albaniei, făcând apel la plecarea de la șefia guvernului a prim-ministrului Edi Rama, fluturând drapele naționale și ale Uniunii Europene. S-au înregistrat și violențe, după ce un grup de oameni a aruncat cu pietre în clădirea în care se află oficiul premierului și ministerul de Interne. Unii protestatari au încercat să treacă de cordonul de poliție.

Opoziţia albaneză îl acuză pe premier că a transformat țara într-o „Columbie a Europei”. Protestatarii susțin că Edi Rama are legături cu traficanții de droguri și crima organizată, care periclitează viitorul Albaniei și eforturile acesteia de integrare în cadrul Uniunii Europene. Acuzațiile, pe care șeful executivului de la Tirana le respinge, au loc în contextul în care fratele ministrului de Interne, un aliat al actualului premier, face de mai multe luni obiectul unei anchete pentru presupuse legături cu traficul internaţional de droguri.

Opinia ta contează. Comentează!