Accident cu doi răniți la Buiucani
Social 3 decembrie 2018, 15:23 | 1701

Doi oameni au fost duși la spital în urma unui accident produs aseară în sectorul Buiucani al capitalei. Unul dintre conducătorii auto era în stare de ebrietate, spune poliţia. Amănunte aflaţi din următorul grupaj de ştiri.

Două mașini s-au ciocnit aseară la intersecția străzilor Vasile Lupu şi Eugen Coca din Chişinău. În urma impactului, unul dintre automobile a fost făcut zob. Poliţiştii care au intervenit la fața locului au stabilit că șoferul unui autoturism marca Volvo, în vârstă de 31 de ani, era în stare de ebrietate. La spital au fost transportaţi doi oameni: celălalt conducător auto implicat în accident și pasagera acestuia.

În weekend, Inspectoratul Național de Patrulare a înregistrat peste 1.200 de încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere. Mai exact, 640 de șoferi au depășit limita de viteză admisă, 229 de conducători auto nu au respectat indicatoarele de semnalizare rutieră; 31 de oameni se aflau la volan fără a avea asupra lor permisul de conducere, iar 12 șoferi erau în stare de ebrietate. În cele două zile de odihnă, în republică au avut loc 18 accidente rutiere grave, în urma cărora un om a murit, iar alți 22 au suferit traumatisme.

Un șofer beat și fără permis de conducere a fost reținut în raionul Ștefan Vodă. Inspectorii de patrulare aflați pe traseu, în preajma satului Talmaza, au observat o mașină care se deplasa în direcția orașului Ștefan Vodă și avea luminile stinse pe timp de noapte. Conducătorul auto a fost somat să se oprească, dar el a ignorat cerinţele polițiștilor şi a accelerat. La un moment dat, a pierdut însă controlul volanului, a derapat de pe traseu şi a ajuns într-un copac. Mai apoi s-a stabilit că la volan era un tânăr de 25 de ani, locuitor al satului Talmaza, iar alături, ca pasager, se afla un prieten de-al său, care s-a ales cu traumatisme. Agenții de circulație au chemat o ambulanță la locul accidentului, dar, potrivit lor, pasagerul rănit a refuzat să primească îngrijiri medicale. În urma testului de alcoolemie s-a stabilit că şoferul era în stare de ebrietate, concentrația de alcool pur în aerul expirat fiind de 0,48 miligrame pe litru. În acest caz a fost deschis un dosar penal.

Un automobil înmatriculat în Republica Moldova s-a răsturnat aseară în comuna Costuleni din județul Iași. Presa de peste Prut scrie că şoferul ar fi pierdut controlul volanului într-o curbă. Cel mai probabil, din cauza vitezei excesive. În consecinţă, maşina a derapat de pe carosabil și s-a răsturnat. În urma accidentului, un om a avut nevoie de îngrijiri medicale. La fața locului s-au deplasat două ambulanţe și un echipaj de poliție. Cauzele exacte ale producerii accidentului rutier urmează să fie stabilite în cadrul anchetei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie