Val Butnaru, opinie despre sondaje
Social 7 decembrie 2018, 20:49 | 2197

Referendumul care se va desfășura în ziua alegerilor parlamentare este unul consultativ și va fi uitat destul de repede. Este opinia invitaților emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, unde au fost abordate mai multe subiecte de actualitate. În debutul talk-show-ului, moderatorul Val Butnaru și-a exprimat părerea despre rezultatele recentelor sondaje cu referire la mass-media.

Și în sondajul finanțat de USAID, și altele din BOP, Jurnal.md, platforma noastră, este pe primul loc printre site-urile de știri. Cu această ocazie încă o dată le felicit pe colegele mele de la platforma online. Mai departe lucrurile însă se complică. Ce am în vedere. Printre ziare, Jurnal de Chișinău ocupă locul doi. De ce, după cine? A, după Komsomoliskaia Pravda care este un ziar moscovit. Și extensia locală a acestui ziar publică două-trei știruțe și ei acolo. Bine, fraților, dacă vreți să concurați sau să concurăm pe principii egale faceți și voi un ziar în rusă sau în care limbă vreți voi, dar să fie cu materiale și conținut local. Atunci, o să vedem cine iese pe primul loc. Deocamdată, eu consider că Jurnal de Chișinău ziarul este pe primul loc.

Directorul Jurnal TV s-a referit și la televiziuni.

Jurnal TV este pe locul trei. După cine? După un post public Moldova 1. Moldova 1 este finanțată din banii noștri. Toți plătim pentru ca acest post de televiziune să ne informeze pe toți în probleme de interes public. Fac ei oare asta? Nu fac, ei slujesc acest regim, ceea ce este eufemistic vorbind departe de a fi corect. Mai departe. Pe primul loc este un post din Moscova retransmis de oligarhul Plahotniuc care luptă cu propaganda rusească. Atenție, acest post din Moscova are proiecte și programe foarte scumpe, sute de mii de dolari costă un proiect televizat la ei. Noi însă cum vedeți în acest colț de studio încercăm să ne batem cu ei și ne batem și câștigăm. Atunci când Prime-ul lui Plahotniuc va face content 95 la sută de produse autohtone, așa cum face Jurnal TV, ei bine atunci vom discuta cine este pe primul loc. Până la proba contrarie, eu consider că Jurnal TV este pe primul loc. Același lucru e valabil și în cazul postului nostru de radio Jurnal FM.

Anterior, conducerea postului public de televiziune a negat că ar face partizanat politic. Printre alte subiecte aduse în discuție la emisiunea Cabinetul din Umbră a fost opinia vehiculată în ultima vreme în spațiul public potrivit căreia, în prezent nu trebuie să lupți cu persoane, ci cu sistemul.

S-a discutat și despre reportajul Jurnal TV privind poștașii din raionul Florești, care au primit indicații clare să colecteze semnături și să-i convingă pe oameni să voteze pentru PD, în luna februarie. Acest fapt este respins de reprezentanții Poștei Moldovei și ai Partidului Democrat.

A fost abordat și subiectul referendumului, care va avea loc în ziua alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019.

Șeful PD Vladimir Plahotniuc nu a răspuns la telefon pentru o reacție, însă anterior a negat că ar da indicații instituțiilor de stat.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie