Incident în Marea Japoniei
Externe 23 iulie 2019, 15:45 | 1451

Tensiune între Seul și Moscova. Armata sud-coreeană a tras focuri de avertisment în direcția unei aeronave militare ruse, care a intrat în spațiul aerian al Coreei de Sud. Cum au comentat oficialii ruși incidentul aflați din următorul grupaj de știri externe.

COREEA DE SUD Potrivit autorităților de la Seul, aeronava rusă a încălcat spațiul aerian al Coreei de Sud în zona Insulei Dokdo, care este revendicată de Japonia ca fiind teritoriu propriu. Imediat, au fost lansate focuri de avertisment, iar avionul rus a părăsit spațiul aerian sud-coreean. A revenit însă după aproximativ 20 de minute, moment în care armata sud-coreeană a mai lansat un foc de avertisment. Ministerul Apărării de la Moscova a negat că aeronava militară ar fi încălcat spațiul aerian al Coreei de Sud și a acuzat autoritățile de la Seul că au autorizat efectuarea unor manevre periculoase pentru a amenința avionul rus.

SINGAPORE Captură de proporții a autorităților din Singapore. Oamenii legii au anunțat că au confiscat 8,8 tone de fildeş ce urma să ajungă în Vietman. Fildeșul venea din Republica Democrată Congo și se afla în tranzit în Singapore. Încărcătura, estimată la 12,9 milioane de dolari, provine de la aproximativ 300 de elefanţi africani, au estimat specialiștii. Traficul de fildeş este interzis, iar elefanţii africani sunt o specie protejată încă din anul 1975.

AUSTRALIA Un tânăr de 26 de ani, din Australia, a fost arestat după ce a avariat mai multe mașini ale poliției în timp ce transporta în camioneta sa peste 270 de kilograme de metamfetamină. Autoturismele lovite erau parcate în fața unei secții din orașul Sydney, iar momentul impactului a fost surprins de camerele de supraveghere. Cum șoferul nu a oprit, oamenii legii au pornit pe urmele lui și l-au reținut. Ulterior, au descoperit că individul nu este doar un șofer neglijent, dar și traficant de droguri. Cele 273 de kilograme de metamfetamină pe care le transporta ajung pe piață la 200 de milioane de dolari. 

Opinia ta contează. Comentează!