Image-Description
Slusari, despre amânarea raportului Procuraturii cu privire la jaful bancar: O insultă adusă întregii țări
Politic 11 decembrie 2019, 12:55 | 2430

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, șeful Comisiei de anchetă privind frauda bancară, declară că prin amânarea prezentării raportului privind investigarea „furtului miliardului” a fost adusă o ofensă întregii țări.

„Iată că timp dedouă săptămâni Procuratura Generală nu a avut timp măcar să ceară toata informația pe acest dosar de la Procuratura Anticorupție. Am sentimente de deja viu. Cam aceleași argumente invoca în iunie Harunjen, când Comisia de anchetă solicita informația pe investigarea furtului miliardului. Tot se dă vina pe Procuratura Anticorupție”, a menționat Slusari. El se întreabă dăcă Stoianogloc chiar nu a avut timp „să intre în esența unui dosar de rezonanță, investigarea căruia este așteptată de țară timp de cinci ani, achitând anual fără nicio vină costurile duble ale acestui furt”.

„Și dacă ar apărea dubii privind rezultatele curente ale anchetei, era cazul de anunțat societate despre acest lucru. Fără bâlbâială de azi a Procurorului adjunct. Mai scurt, azi a fost încă un episod dubios din activitate a conducerii noi a Procuraturii Generale”, a conchis Alexandru Slusari.

Procuratura Generală a anunțat că va prezentea în Comisia parlamentară pentru securitate, apărare și ordine publică un raport privind investigarea fraudei din sistemul bancar abia peste o lună, chiar dacă data limită era astăzi, 11 decembrie. Drept motiv pentru această amânare, rocurorul general adjunct, Ruslan Popov a declarat că Alexandr Stoianoglo nu ar fi reușit să studieze minuțios toate investigațiile și dosarele existente la această etapă.

Opinia ta contează. Comentează!