Decizia a fost comentată caustic de către Filat.

Filat spune că va face declarații în fața comisiei de anchetă a Parlamentului, privind furtul miliardului, unde va oferi detalii noi.

Procurorul ne-a spus că nu vede o problemă că cererea de revizuire va fi examinată de către aceeași judecători, care l-au condamnat pe Filat și că legea permite acest lucru.

Rurac a anunțat că în privința cererii repetate de revizuire se va pronunța ulterior, întrucât nu a reușit să citească motivele invocate de apărare.

Faptul că cererea de revizuire a ajuns la aceeași judecători ridică mai multe semne de întrebare, potrivit avocaților.

Examinarea cererii de revizuire va avea loc într-o altă zi, întrucât pentru astăzi judecătorii aveau o altă agendă. În luna martie curent, avocații lui Filat au cerut revizuirea sentinței de condamnare, însă cererea a fost respinsă ca fiind neîntemeiată. Vladimir Filat a fost condamnat pe 27 iunie 2016 de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, la nouă ani de închisoare. Decizia a fost menținută de Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție. În prezent, dosarul este la CEDO. Fostul premier este învinuit de trafic de influență și corupere pasivă.