Trump, zăpăcit în declarații
Externe 18 iulie 2018, 13:58 | 1880

După ce a fost ținta unui val de critici dure, pentru declarațiile controversate făcute la întâlnirea cu Vladimir Putin, Donald Trump schimbă macazul. Liderul de la Casa Albă afirmă că s-a exprimat eronat la conferinţa de presă de la Helsinki, precizând că, de fapt, are încredere în concluzia agenţiilor americane privind implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016 din Statele Unite.

Prestația președintelui Donald Trump de acum câteva zile la Helsinki a declanșat o furtună politică. Acesta a fost intens criticat după conferinţa de presă susținută cu omologul său rus, Vladimir Putin, în care a părut să contrazică concluzia serviciilor secrete americane referitor la faptul că rușii s-ar fi amestecat în alegerile prezidențiale americane din 2016, în urma cărora Trump a ieșit învingător. Astfel, liderul american ar fi sugerat că are încredere mai mare în Putin, decât în evaluările agenţiilor americane privind ingerinţele electorale ruse.

După ce a fost taxat dur, inclusiv de către membrii partidului republican, din care face parte, Trump a declarat în fața presei de la Casa Albă că s-a exprimat greşit și că de fapt a vrut să spună că nu vede niciun motiv pentru care Rusia să NU fi fost cea care s-a amestecat în alegerile americane de acum doi ani, afirmând că este de acord cu evaluarea serviciilor secrete americane.

Trump a ţinut însă să precizeze că acţiunile ruse nu au avut un impact asupra rezultatelor votului şi că administraţia sa va depune eforturi uriașe pentru a proteja alegerile din noiembrie 2018, pentru desemnarea membrilor Congresului american.

Opinia ta contează. Comentează!