Prestația președintelui Donald Trump de acum câteva zile la Helsinki a declanșat o furtună politică. Acesta a fost intens criticat după conferinţa de presă susținută cu omologul său rus, Vladimir Putin, în care a părut să contrazică concluzia serviciilor secrete americane referitor la faptul că rușii s-ar fi amestecat în alegerile prezidențiale americane din 2016, în urma cărora Trump a ieșit învingător. Astfel, liderul american ar fi sugerat că are încredere mai mare în Putin, decât în evaluările agenţiilor americane privind ingerinţele electorale ruse.

După ce a fost taxat dur, inclusiv de către membrii partidului republican, din care face parte, Trump a declarat în fața presei de la Casa Albă că s-a exprimat greşit și că de fapt a vrut să spună că nu vede niciun motiv pentru care Rusia să NU fi fost cea care s-a amestecat în alegerile americane de acum doi ani, afirmând că este de acord cu evaluarea serviciilor secrete americane.

Trump a ţinut însă să precizeze că acţiunile ruse nu au avut un impact asupra rezultatelor votului şi că administraţia sa va depune eforturi uriașe pentru a proteja alegerile din noiembrie 2018, pentru desemnarea membrilor Congresului american.