Vrea să fie propus pentru Premiul Nobel
Externe 14 martie 2018, 17:36 | 4684

Înotătorul Ion Lazarenco Tiron, care a reușit să traverseze șapte strâmtori ale lumii, ar putea fi printre candidații propuși să ia Premiul Nobel pentru Pace. Ideea îi aparține autorului „Cărții de Aur a Basarabiei și a Republicii Moldova”, Denis Roșca. De ce sportivul moldovean stabilit în Irlanda ar merita această distincție, aflați în continuare.

Denis Roșca spune că dosarul de nominalizare la Premiul Nobel pentru Pace va putea fi depus din luna septembrie. Acest lucru trebuie să fie făcut de instituții abilitate.

Ion Lazarenco Tiron a fost declarat ”Cel mai bun înotător al Irlandei” trei ani la rând, între 2015 și 2017. De asemenea, a obținut două premii ale Federației de Înot din Irlanda, unde este stabilit de peste 20 de ani. Chiar dacă a plecat din Republica Moldova, nu a uitat de țara sa și de locuitorii ei.

A adus zeci de tone de ajutoare de la diaspora din Irlanda pentru familiile nevoiașe de la noi. De asemenea, este implicat în multe acțiuni de caritate pentru oamenii cu nevoi speciale, iar în satul său de baștină, Brăviceni, raionul Orhei, a deschis un stadion modern, în care a investit zeci de mii de euro.

Opinia ta contează. Comentează!