Riscă să rămână fără locul de muncă
Social 20 noiembrie 2018, 23:15 | 2587

O femeie de vârstă pensionară din Hâncești vrea să muncească, dar spune că nu i se permite și poate să rămână fără sursă de existență. Problema ar fi creat-o administrația Şcolii Profesionale din oraș, care vede lucrurile altfel. Situația de conflict urmează a fi soluționată de Inspectoratul de Stat al Muncii. Detalii - în reportajul colegii noastre Parascovia Spic.

La începutul lunii octombrie curent, Vera Marin a mers la farmacie să-și cumpere niște medicamente și brusc i s-a făcut rău.

Medicii i-ar fi spus că trebuie să rămână sub supravegherea lor, dar femeia a respins propunerea.

Vera Marin zice că în primul rând a sunat la locul de muncă, anunțând că va lipsi două săptămâni, pe motiv de boală. Drept răspuns, directorul adjunct de gospodărie din cadrul Şcolii Profesionale, Mihaela Butnaru, i-ar fi spus că dacă nu vine la lucru, să depună cerere de eliberare. ”Nu a fost chiar așa”, afirmă Butnaru.

După două săptămâni de ședere acasă, cum i-au recomandat medici, Vera Marin s-a prezentat la lucru.

Mihaela Butnaru ar fi obligat-o pe Vera Marin să accepte o altă funcție - să fie femeie de serviciu, dar aceasta a scris o plângere la Inspectoratul Muncii.

Directorul Şcolii Profesionale din Hâncești, Ludmila Petruşan, confirmă spusele adjunctului său. În asemenea situație, Vera Marin crede că dacă pierde locul de muncă, nu are cum să supraviețuiască.

Problema urmează a fi rezolvată la Inspectoratul de Stat al Muncii. Până atunci, Vera Marin rămâne în statele de personal drept ”muncitoare auxiliară”.

Opinia ta contează. Comentează!