Harms: Opoziția, hărțuită la greu
Politic 6 decembrie 2018, 20:56 | 2269

Situația politică din Republica Moldova se agravează și s-a înrăutățit de la anularea rezultatului alegerilor pentru Primăria Chișinău, câștigate de președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase. Mai mult, liderii viitorului bloc electoral ACUM - Maia Sandu și Andrei Năstase - sunt supuși unui nivel de hărțuire greu de imaginat. Sunt declarațiile europarlamentarei germane Rebecca Harms, făcute într-un interviu pentru Radio Europa Liberă. Se întâmplă după o vizită efectuată recent la Chișinău.

Europarlamentara consideră că, după anularea rezultatelor alegerilor din Chișinău, lucrurile nu s-au îmbunătățit.

Întrucât lucrurile nu s-au schimbat în bine după anularea rezultatelor scrutinului pentru Primăria Chișinău, asistența macrofinanciară pentru Republica Moldova a fost oprită. Cetățenii țării merită însă să fie susținuți de Uniunea Europeană, a mai spus Harms.

Amintim că, anterior, guvernarea de la Chișinău a declarat că rezoluția votată de Parlamentul European este una împotriva cetățenilor din Republica Moldova, iar decizia de amânare a finanțării este nejustificată. Totodată, conducerea PD a negat că ar hărțui opoziția.

Opinia ta contează. Comentează!