Tânăr împușcat mortal la Hâncești
Social 21 iunie 2018, 20:16 | 3171

Șeful adjunct al Direcției Poliție Criminală a Inspectoratului de Poliție Hâncești este bănuit că l-a împușcat mortal pe un tânăr de 20 de ani. Incidentul a avut loc într-un centru de agrement din localitate. Ofițerul de poliție și proprietarul zonei de odihnă au fost reținuți pentru 72 de ore.

Șeful adjunct al Procuraturii Generale, Igor Popa, a precizat într-o conferință de presă că, în noaptea de miercuri spre joi, trei tineri, printre care fiul deputatului PD Anatolie Zagorodnîi și fiul adoptiv al șefului adjunct al Inspectoratului de Poliție Hâncești, ar fi intrat fraudulos pe teritoriul privat, pentru a se scălda în piscină. Aceștia au fost surprinși de către proprietarul centrului de agrement și șeful adjunct al Direcţiei Poliție Criminală a Inspectoratului de Poliție Hâncești. Ofițerul ar fi efectuat câteva împușcături în aer, dar și în direcția tinerilor care încercau să părăsească în grabă piscina. Unul a fost rănit și a murit peste câteva ore, la Spitalul Raional Hâncești.

Echipa noastră de filmare a mers la locul întâmplării, însă angajații zonei de agrement nu ne-au permis să intrăm. Bărbatul care păzea poarta ne-a spus doar că cei trei tineri au sărit gardul, pentru a ajunge la piscină.

La scurt timp au venit și procurorii din Chișinău, care cercetează cazul.

După o oră, anchetatorii au ieșit cu o cutie, fără a face vreo declarație.

Am încercat să mergem la blocul unde trăia victima, dar oamenii care se aflau în curte ne-au interzis să filmăm.

În timp ce căutam informații cu privire la nenorocire, un localnic ne-a mărturisit că nu-și poate explica cele întâmplate la piscină.

Directorul zonei de agrement, dar și ofițerul de poliție Hâncești au fost reținuți pentru 72 de ore. Pe marginea acestui caz o fost pornit un dosar penal pentru omor intenționat. Procurorii urmează să stabilească dacă folosirea armei de către polițist are legătură cu exercitarea funcției și dacă nu au fost depășite atribuțiile de serviciu.

Opinia ta contează. Comentează!