Lecție de unitate, din Noua Zeelandă
Externe 22 martie 2019, 17:36 | 768

Cel puțin cinci mii de oameni au răspuns la chemarea la rugăciune, ce a răsunat în întregul oraș Christchurch din Noua Zeelandă. Ei s-au adunat în fața moscheii Al Noor, una dintre cele vizate de atacul de acum o săptămână, pentru a participa la funeraliile victimelor. Nu a lipsit nici premierul Jacinda Arden.

Zdruncinată crunt de atacul asupra celor două moschei, comunitatea musulmană din Noua Zeelandă a venit cu un îndemn la dragoste și unitate.

Alături de cei adunați la funeralii a fost și premierul Jacinda Arden, lăudată de lumea întreagă pentru modul în care a gestionat tragedia, dar și pentru sprijinul acordat comunității musulmane din țară.

Noua Zeelandă este încă în stare de șoc după atacul produs acum o săptămână, când un cetățean australian, adept al supremaţiei rasei albe, a folosit mai multe arme semiautomate și de asalt pentru a ucide 50 de oameni în două moschei din orașul Christchurch. Între timp, armele de acest fel au fost interzise, iar Guvernul a promis sancţiuni usturătoare pentru nerespectarea reglementărilor privind armele de foc.

Opinia ta contează. Comentează!