Curtea de Apel Chișinău continuă astăzi ședința privind numărul secțiilor de votare pentru diaspora
Justiţie 11 iunie 2021, 19:32 | 1178

Judecătorii Curții de Apel Chișinău continuă și astăzi ședința privind numărul secțiilor de votare care vor fi deschise la alegerile din 11 iulie pentru cetățenii din diasporă.

Ședința a început în această dimineață la ora 9. Cererea de recuzare a întregului complet de judecată, depusă ieri de Platforma Demnitate și Adevăr a fost respinsă. Ulterior, formațiunea a depus la ora 15 o nouă cerere de recuzare, care, la fel a fost respinsă. Aceasta o viza doar pe judecătoarea Ecaterina Palanciuc. La această oră sunt examinate contestațiile depuse de mai multe partide politice, care cer anularea deciziei CEC. Mai exact formațiunile doresc ca, la alegerile din 11 iulie, în diasporă să fie deschise 190 de secții de votare, nu 146, cum a decis Comisia Electorală Centrală.

ANGELA BOSTAN, magistrat la Curtea de Apel: "Se respinge ca neîntemeiată cererea înaintată de reprezentanții Partidului politic Platforma Demnitate și Adevăr, privind recuzarea judecătorilor Curții de Apel Chișinău Minciună Anatolie, Muruianu Ion și Palanciuc Ecaterina. Încheierea nu se supune nici unei căi de atac decât odată cu fondul cauzei."

În cadrul ședinței, Platforma DA a anunțat că depune o cerere de recuzare a judecătoarei Ecaterina Palanciuc.

ANDREI NĂSTASE, președintele Platformei DA: "Nu poate să fie parte a unui proces atât de important unul care vizează democrația, vizează democrația și drepturile omului, în condițiile în care domnia sa a participat într-un act criminal de invalidare a alegerilor primarului de Chișinău în 2018."

Reamintim că, urmare a deciziei CEC, la Curtea de Apel Chișinău au depus sesizări Partidul Acțiune și Solidaritate, Platforma Demnitate și Adevăr, Blocul electoral „Renato Usatîi”, Partidul Unității Naționale, Alianța pentru Unirea Românilor și Partidul "Democraţia Acasă". Partidele cer ca, la alegerile din 11 iulie, în diaspora să fie deschise 190 de secții de votare, nu 146 cum a decis Comisia Electorală Centrală. Astăzi dimineață și Partidul Acasă Construim Europa a solicitat Curții de Apel Chișinău să anuleze decizia Comisie Electorale Centrale vizând numărul secțiilor de votare pentru diaspora.

Opinia ta contează. Comentează!