Statuie cu ocazia unei aniversări
Social 22 martie 2019, 20:09 | 2532

Maternitatea nr. 2 din Chișinău ar putea avea în curând o sculptură ce ar simboliza continuitatea vieții. Evenimentul urmează să marcheze împlinirea a 70 de ani de la deschiderea spitalului. Pentru lucrarea artistică au fost alocate aproape 900 de mii de lei. Ce spune lumea despre acest proiect, aflați din reportajul Parascoviei Spic.

În luna decembrie a anului trecut, Consiliul Municipal Chișinău a decis să aloce 850 de mii de lei pentru crearea și instalarea pe teritoriul Maternității nr. 2 a sculpturii „O nouă viață - Maternității”. Pornind de la opinia unor femei, potrivit cărora, în spitalul respectiv, se simte încă lipsa de finanțare, am vrut să aflăm ce crede directorul instituției, Tatiana Gutium. Inițial, ea a refuzat să vorbească în fața camerei de luat vederi, dar ne-a răspuns la telefon.

Puțin mai târziu, Tatiana Gutium a acceptat să vorbească și în fața camerei de luat vederi. De data aceasta, cu amabilitate sporită.

Ca de fiecare dată, inițiativele de cheltuire a banilor publici sunt percepute diferit de către oamenii de rând. Unii spun că operele de artă merită tot efortul. Mai ales când vine vorba de femeie, mamă, copil. Alții afirmă că sunt lucruri mult mai importante...

Maternitatea municipală nr. 2 din Chișinău a fost înființată în anul 1950. Potrivit medicilor, aici vin pe lume aproape două mii de copii, anual.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie