Noi detalii în ancheta din Kemerovo
Externe 3 aprilie 2018, 20:10 | 5732

Apar noi detalii în ancheta privind tragedia din Kemerovo. Ipoteza preliminară a izbucnirii incendiului este un scurtcircuit la rețeaua electrică a clădirii, despre care s-a descoperit că avea grave abateri. Acest lucru se poate observa și din noile imagini surprinse de camerele de supraveghere și publicate de autoritățile ruse.

Potrivit investigației, incendiul de la mall-ul din Kemerovo s-ar fi declanșat la etajul patru, într-una din sălile de joacă destinate copiilor. Acolo, anchetatorii au descoperit cabluri de înaltă tensiune, care erau trase de-a lungul încăperii, contrar cerințelor de securitate. Acestea atârnau chiar deasupra terenului de joacă. Focul s-a extins rapid din cauza materialelor de proastă calitate. Prin urmare, una dintre ipotezele declanșării flăcărilor ar fi un scurtcircuit la rețeaua electrică a centrului comercial, care funcționa fără autorizaţia pompierilor. Tragicul moment poate fi observat și în noile înregistrări video ale camerelor de supraveghere. Din imagini, se vede cum părinții își caută disperați copiii pe terenul de joacă și se grăbesc să evacueze clădirea, iar într-un moment dat, curentul electric a fost întrerupt, declașându-se panica.

În acest caz au fost arestate șapte persoane. Guvernatorul regiunii Kemerovo, Aman Tuleev, a demisionat sub presiunea străzii, fiind acuzat de lipsă de acțiune și mușamalizarea numărului victimelor. Vladimir Putin i-a acceptat demisia, oferindu-i în schimb un mandat de deputat în consiliul regional şi posibilitatea de a se folosi în continuare de privilegiile nomenclaturiste. Potrivit autorităților ruse, incendiul devastator din centrul comercial din Kemerovo, de pe 25 martie, s-a soldat cu 64 de victime, majoritatea dintre ei, copii. Localnicii susțin însă că numărul lor ar fi mult mai mare - de sute.

Opinia ta contează. Comentează!