Deportată de Stalin, căutată de Filip

Deportată de Stalin, „dată în urmărire” de Filip. Femeia care, pe 6 iulie, la ceremonia de comemorare a foștilor deportați, i s-a plâns șefului Guvernului că nu poate supraviețui cu pensia de o mie de lei, a fost căutată intens, timp de aproape trei săptămâni, de către angajații executivului și chiar de către polițiști. Poze cu ea au fost plasate pe un panou la sediul Asociaţiei Foştilor Deportaţi şi Deţinuţi Politici din Moldova.

Președinta Asociaţiei Foştilor Deportaţi şi Deţinuţi Politici din Moldova, Valentina Sturza, spune că femeia cu pricina a început să fie căutată de către autorități chiar a doua zi după ce i s-a plâns premierului, adică pe 7 iulie.

Femeia căutată de autorități are 68 de ani și s-a născut în Siberia, acolo unde, în vara lui 1949, i-au fost deportați părinții. Acum, ea locuiește în sectorul Ciocana al capitalei. Am încercat să discutăm cu femeia, dar nu am găsit-o acasă. Nici la telefon nu ne-a răspuns. Unii vecini ne-au povestit, în spatele camerei, că ieri a fost vizitată de anchetatori, dar nu au știut să ne spună motivul. Purtătoarea de cuvânt a lui Pavel Filip, Stela Nistor, și reprezentanții Serviciului de presă nu au fost de găsit pentru comentarii la acest subiect. Iar ofițerul de presă al Direcției de Poliție Chișinău, Svetlana Scripnic, nu a vrut să ne spună de ce colegii ei au căutat-o pe victima deportărilor staliniste. Inițial, ne-a declarat că se informează, iar apoi nu a mai răspuns la telefon.

Amintim că, pe 6 iulie, la depunerea de flori la monumentul „Trenul durerii”, femeia i s-a plâns premierului Pavel Filip că pensia de o mie de lei nu îi ajunge nici pentru minimul necesar.

Opinia ta contează. Comentează!