Protestul presei la Timișoara
Externe 7 martie 2018, 17:55 | 1397

Aproximativ 30 de jurnaliști au boicotat o conferință de presă a primarului de Timișoara. Ei au părăsit sala imediat ce edilul Nicolae Robu a început să vorbească. Ziariștii au continuat, astfel, protestul pe care l-au iniţiat anterior, după ce primarul liberal a adus jigniri la adresa presei.

Toate redacţiile din Timişoara s-au unit pentru a apăra libertatea de exprimare. Jurnaliștii susțin că acest protest fără precedent este o reacție la jignirile repetate ale lui Nicolae Robu, care în ultimii ani are drept ţintă presa locală. Manifestanții au subliniat că nu vor mai tolera comportamente abuzive, mai ales că Timişoara este oraşul, unde în 1989 s-a murit în primul rând pentru libertatea cuvântului.

Presa timișoreană a decis să-l boicoteze pe Nicolae Robu, membru al Partidului Național Liberal, după ce el a declarat recent, într-o conferinţă de presă, că jurnaliştii sunt „paraziţi sociali”, comparându-i cu prostituatele. În semn de protest, timp de două săptămâni, numele şi imaginea primarului Robu nu vor apărea în presa din Timișoara.

Opinia ta contează. Comentează!