Năstase, discuții cu oficial canadian
Politic 16 martie 2018, 19:51 | 1429

O nouă întrevedere de rang înalt la sediul Platformei Demnitate și Adevăr. Președintele formațiunii, Andrei Năstase, s-a întâlnit cu ambasadorul Canadei în Republica Moldova, România și Bulgaria, Kevin Hamilton.

Discuția s-a axat pe recentele evenimente politice de la Chişinău, iar Kevin Hamilton a subliniat că anul 2018 este unul crucial pentru țara noastră și de aceea intenționează să-i acorde o atenție primordială.

În debutul discuțiilor, președintele Platformei Demnitate și Adevăr a făcut o prezentare a parcursului politic al formațiunii pe care o conduce și a subliniat că aceasta se implică în procesele democratice nu cu vorba, ci cu fapta. Andrei Năstase a menționat că pledează pentru consolidarea întregii societăți, iar esența partidului este europeană. Printre subiectele abordate s-au numărat capturarea justiției, monopolizarea mass-media, persecuțiile membrilor şi simpatizanţilor Platformei DA, riscurile sistemului electoral mixt și posibila fraudare a alegerilor parlamentare și locale. Referindu-se la scrutinul local, Năstase a declarat că partenerii Platformei Demnitate și Adevăr și în cadrul acestor alegeri sunt în primul rând cetățenii Republicii Moldova.

Potrivit comunicatului de presă, ambasadorul Canadei, Kevin Hamilton, s-a arătat interesat de temele discutate, exprimându-și îngrijorarea față de derapajele guvernării și a optat pentru menținerea relațiilor cu Platforma Demnitate și Adevăr.

Opinia ta contează. Comentează!