Image-Description
Mișcarea de Rezistență ACUM, flashmob la Moldova 1 mâine, la ora 12.00: „E televiziunea poporului, nu a uzurpatorului!”
Politic 1 august 2018, 10:07 | 2482

„Moldova 1 este televiziunea poporului, nu a uzurpatorului!”. Este mesajul Mișcării de Rezistență Națională ACUM care va organiza mâine, la ora 12.00, un flashmob în fața sediului postului public de televiziune.

„Moldova 1 nu este televiziunea guvernării, ci televiziunea poporului! Moldova 1 nu este televiziunea lui Plahotniuc, ci televiziunea cetățenilor! Stop manipulare! Stop cenzura! Stop minciunii! Vrem acces la Televiziunea publică plătită de noi!”, se spune pe pagina evenimentului.

Potrivit reprezentanților Mișcării de Rezistență, mass media audiovizuală din Republica Moldova este în mare parte capturată, monopolizată de Plahotniuc și Dodon, iar uținele posturi TV independente sunt sufocate de lipsa acută de finanțe, situație creată în urma monopolizării de către Plahotniuc a pieții de publicitate și a constrângerii de către acesta a donatorilor de publicitate să nu colaboreze cu presa liberă, singura care prezintă un tablou veridic al realităților din țara noastră.

„Holdingul lui Plahotniuc manipulează, minte, intoxică nestingherit opinia publică, căci singura instituție publică de reglementare în audiovizual, CCA, este capturată și ea. În aceste condiții este extrem de important ca instituția publică de televiziune și radiodifuziune, plătită din banii contribuabililor, să informeze corect populația, să fie o porta-voce a poporului, să presteze servicii de programe obiective, să corespundă plenar statutului său de instituție nesubordonată politic, pusă în exclusivitate în serviciul poporului”, spun organizatorii flashmobului.

„Adevărul, însă, este că Moldova 1 tot a lui Plahotniuc este și-i apără cu fidelitate interesele, încălcând grav principiile de activitate a unei instituții publice de televiziune. Moldova 1 este și ea o instituție captivă, ca și alte instituții publice din statul nostru”, continuă reprezentanții Mișcării de Rezistență Națională.

Astfel, joi, 2 august, ora 12:00, cetățenii sunt îndemnați să vină la postul public de televiziune pentru a-și cere drepturile, „pentru a spune răspicat că nu plătesc instituția respectivă pentru ca ea să ne manipuleze și să-i facă jocurile unui criminal”.

„Să cerem conducerii obediente a postului Moldova 1 să înceteze să facă jocuri politice și să revină la normalitate!”, este îndemnul Mișcării ACUM.

Opinia ta contează. Comentează!