Eurovision Song Contest 2020 de la Rotterdam, ANULAT din cauza pandemiei de COVID-19
Monden 18 martie 2020, 20:14 | 1192

Coronavirusul a dat peste cap și organizarea concursului internațional de muzică Eurovision 2020, care urma să aibă loc în luna mai, ín orașul Rotterdam din Olanda. Anunțul a fost făcut astăzi de organizatorii evenimentului și plasat pe site-ul oficial.

ANUNȚUL ORGANIZATORILOR EUROVISION 2020/sursa: eurovision.tv

"În ultimele săptămâni, am discutat multe opțiuni alternative pentru a permite desfășurarea concursului Eurovision. Cu toate acestea, incertitudinea cauzată de răspândirea COVID-19 în toată Europa și restricțiile instituite de guvernele radiodifuzorilor participanți și de autoritățile olandeze, Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU) a luat decizia dificilă de a nu organiza evenimentul live, așa cum a fost planificat. (...) Suntem cu toții îngrijorați că Eurovision nu va putea fi organizat în luna mai, dar ne simțim încrezători că întreaga familie Eurovision, din întreaga lume, va continua să ofere dragoste și sprijin unul celălalt în acest moment dificil".

... se arată în anunțul oficial. În acest an, țara noastră urma să fie reprezentată de Natalia Gordienko.

Din partea României era delegată interpreta Roxen.

În anunț se mai arată că organizatorii concursului vor continua discuțiile pentru ca Eurovision 2021 să fie organizat la Rotterdam. Competitia muzicală urma să aibă loc între 12 și 16 mai. Olanda a devenit gazda evenimentului după victoria lui Duncan Laurence la ediția de anul trecut. 

Opinia ta contează. Comentează!