Image-Description
Litvinenco despre „inițiativele sociale” ale lui Dodon: Guvernul Sandu a lăsat bugetul plin cu bani, iar aceștia doar profită
Politic 18 noiembrie 2019, 12:50 | 2654

Guvernul Maia Sandu a lăsat bugetul plin cu bani, iar socialiștii doar profită, afirmă deputatului blocului ACUM, Sergiu Litvinenco, în contextul inițiativelor sociale anunțate astăzi de președintele Igor Dodon, într-o conferință de presă.

Sergiu Litvinenco scrie pe Facebook că demiterea Guvernului Sandu nu a fost determinată de situația social și economică din țară , ci i exclusiv de teama unui procuror general independent care ar fi investigat fărădelegile președintelui Dodon.

„Dodon anunță 7 inițiative sociale – majorări de pensii, salarii, indemnizații, indexări etc. Bineînțeles că banii pentru toate aceste proiecte nu puteau fi ”desenați” în acest week end. Ei au fost aduși de Guvernul Maia Sandu. Este o dovadă clară că Guvernul Maia Sandu a lăsat bugetul plin cu bani, iar aceștia doar profită. Asta încă o dată demonstrează că demiterea Guvernului Maia Sandu nu a fost determinată de ”situația social și economică din țară” – că bani erau, toate aceste proiecte, dar și poate mai multe, erau implementate oricum –, ci exclusiv de teama de un procuror general independent care ar fi investigat fărădelegile lui Dodon și a camarilei sale politice”, a scris Litvinenco.

Menționăm că Igor Dodon a anunțat astăzi, după o ședință comună cu șefa legislativului Zinaida Greceanîi și premierul Ion Chicu, la reședința de stat, că Parlamentul și Guvernul vor aproba un pachet social până la 20 decembrie. Un mecanism nou de colaborare între instituții, așa a numit Igor Dodon ceea ce analiștii politici consideră a fi preluarea controlului total asupra Republicii Moldova.

În fiecare săptămână, șeful statului va ieși în fața jurnaliștilor să anunțe ce au de gând să facă guvernul și parlamentul. Igor Dodon a făcut anunțul după o primă întrunire de acest fel după instalarea noului guvern.

Opinia ta contează. Comentează!